”Var hamnade du sen?” är ett roligt och utmanande skogsspel för vuxna och barn, för grupper av vänner, för par, för företag, liksom för andra som söker äventyr och nöje. En äventyrsvandring som liknar ett escaperoom-spel utan tidsbegränsning, där ni följer en rutt kantad med olika uppgifter och dolda meddelanden. Uppgifterna löser ni med kreativitet och lagarbete, och varje lösning avslöjar hur rutten fortsätter. Äventyret är inspirerat av Tove Janssons bok “Hur gick det sen?” och genomförs med licens av Moomin Characters och i samarbete med Savotta Oy. Under äventyret får du vandra samma stigar som Tove Jansson gick på då hon rörde sig här på Pellinge. Under äventyret möter du inga Muminfigurer men du hittar en tydlig koppling mellan den omkringliggande naturen och boken. Tillsammans med de lokala fiskarna Jörre & Johanna Kellgren kan vi också erbjuda en närproducerad lunch-matsäck.

Rutten startar från bybutiken Söderby-Boden, Gamla Söderbyvägen 44 och personalen i butiken ger er tilläggsinformation och utrustning inför start. Spelet tar er på en ca 3 km vandring i varierande terräng och slutar uppe på ett berg, med utsikt över Finska viken. Här kan ni vila era ben, äta medhavd matsäck eller gå ner till stranden eller välja att återvända till bybutiken. Inga andra grupper rör sig på banan tillsammans med er så ni får njuta av äventyret helt för er själva. Det är er egen upplevelse och tid!

Storleken på ett lag är 1 till 6 personer och spelet räcker 2 till 3 timmar. Den rekommenderade minimiåldern är 6 år.

Rutten går helt och hållet utomhus så klädsel enligt väder rekommenderas. Varje grupp behöver också en smarttelefon med nätanslutning med sig. Äventyret går att boka under sommarsäsongen från maj till september.

Notera att vi i vår webshop också erbjuder Open riddle dagar då du kan delta även om du inte har ett lag på 4-6 personer. Anmäl dig ensam eller med en kompis och vi parar ihop dig med ett annat team.